1 Μαΐ 2012

Πρωτομαγιάτικο Στεφάνι


Πρωτομαγιά σήμερα γιορτάζει η Φύση, η Άνοιξη ! 



Ο εορτασμός της Πρωτομαγιάς είναι από τις ελάχιστες μη θρησκευτικές γιορτές που έχουν διατηρηθεί έως και σήμερα. 
Η σημασία της Πρωτομαγιάς για τους αρχαίους λαούς οφείλεται στο γεγονός πως ημερολογιακά η πρώτη μέρα του Μαΐου βρίσκεται ανάμεσα στην Εαρινή Ισημερία και το Θερινό Ηλιοστάσιο, τοποθετείται δηλαδή στην αρχή της άνοιξης.
Έτσι και εγώ έκανα εκδρομή για να μαζέψω λουλουδάκια για να φτιάξω το καθιερωμένο πρωτομαγιάτικο στεφάνι, δυστυχώς όμως λόγω της υπέροχης σχεδόν καλοκαιρινής μέρας κινηθήκαμε παραλιακά (για καφέ - μπάνιο στην θάλασσα - φαγητό) οπότε περιορίστηκα στα λουλούδια που ευδοκιμούν κοντά στην θάλασσα. Από την άλλη πλευρά το πλεονέκτημα των λουλουδιών αυτών είναι ότι διατηρούνται σαν αποξηραμένα.
Η "βάση" μου έγινε από κλαδιά ενός δέντρου που ευδοκιμεί κοντά στην θάλασσα.

Υλικά :
  • κλαδιά από οποιοδήποτε δέντρο, ευλύγιστα 
  • λουλούδια της αρεσκείας μας 
  • σπάγγο 
  • ψαλίδι
  • τη φαντασία μας

Βήμα 1ο : Ενώνουμε τα κλαδιά μέχρι να αποκτήσουν κυκλικό σχήμα ώστε να γίνει η "βάση" για το στεφάνι μας και στερεώνουμε με το σπάγγο.

Βήμα 2ο : Τοποθετούμε πρασινάδα πάνω στην "βάση" μας και στερεώνουμε με το σπάγγο.

Βήμα 3ο : Επιλέγουμε τα λουλούδια που θέλουμε να χρησιμοποιήσουμε και φτιάχνουμε μικρά μπουκετάκια και δένουμε τα μπουκετάκια με το σπάγγο αφήνοντας τις άκρες ώστε μετά να τα στερεώσουμε στην "βάση" μας.

Βήμα 4ο : Στερεώνουμε τα μπουκετάκια στην "βάση" μας με την φορά του ρολογιού ή προς την ίδια φορά και ανάλογα το μοτίβο που θέλουμε. Το στεφάνι μας είναι έτοιμο !

Καλές δημιουργίες  !

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Θα χαρώ πολύ να διαβάσω το σχόλιο σου :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Δράση Ελληνίδων Bloggers

Κουμπαράδων συνέχεια !

ΡΟΛΟΓΙΑ!!!